Kako djetetu olakšati prelazak s bočice na čašu?

avent bočice

Kako djetetu olakšati prelazak s bočice na čašu?

PHILIPS AVENT NUDI ŠIROK RASPON BOČICA I ČAŠA ZA DJECU KOJE POMAŽU U DJETETOVU RAZVOJU I OSAMOSTALJENJU

Piti samostalno po prvi put djetetu nije lako. Prije toga je potrebno savladati vještine poput podizanja i držanja glave, uspravnog sjedenja uz potporu te hvatanja i držanja predmeta. Kako bi pomogao mališanima i roditeljima u toj avanturi, Philips Avent je u suradnji sa zdravstvenim stručnjacima i mamama razvio niz inovativnih bočica, stvorenih za poticanje djetetovog samostalnog pijenja.

U samom početku djetetu će pomoći Philips Avent Bočica za učenje, sa sisačem na koji je naviknuto i mekim gumiranim drškama, dok su za razdoblje daljnjeg motoričkog razvoja prikladne Philips Avent bočice s usnikom koje mališan može držati samostalno. Usnik pod kutom olakšava pijenje bez prekomjernog naginjanja glave prema unazad, dok tehnologija sip no drip uklanja mogućnost curenja.

Bebama od 9 do 12 mjeseci u savladavanju vještina samostalnog pijenja važan je saveznik slamka. Philips Avent bočice sa slamkom omogućavaju im da piju bez naginjanja bočice, zahvaljujući savijenom donjem dijelu slamke koji lako doseže tekućinu. Uporaba slamke trenira mišiće usana, jezika i čeljusti, unapređuje motoriku i vještinu gutanja čime pomaže i u razvoju govora. Bočice sa slamkom imaju i preklopni poklopac koji sprečava prolijevanje, a dolaze u veličinama od 200 ml za djecu od 9 i više mjeseci ili 300 ml za starije od godinu dana.

Kad djeca počnu oponašati odrasle osobe koje piju iz prave čaše, sjajan je odabir Philips Avent čaša, s jedinstvenim ventilom koji se aktivira tek na dodir usana te se automatski zatvara nakon pijenja sprečavajući prolijevanje i nered. Čaša omogućava pijenje na svim stranama ruba, a uz njezin dizajn zubi rastu zdravo.