Hranjive tvari za zdravu trudnoću – važnost omega-3 masnih kiselina

hranjive tvari za trudnoću

Hranjive tvari za zdravu trudnoću – važnost omega-3 masnih kiselina

Tijekom trudnoće dijete dobiva sve važne hranjive tvari od majke. Zbog toga  je nužno dobro uravnotežiti sadržaj bjelančevina, ugljikohidrata i masti u prehrani, kao i unos vitamina i minerala. Također, u ovom zahtjevnom razdoblju povećavaju se potrebe za određenim nutrijentima koji se smatraju kritičnima za pravilan rast i razvoj djeteta te zdravlje buduće majke. U te nutrijente se ubrajaju: folna kiselina, vitamin B12, vitamin C, vitamin D. Od minerala vrlo je važno paziti na adekvatan unos kalcija, cinka, joda, magnezija i željeza. Novija saznanja nam otkrivaju kako za zdrav tijek trudnoće i pravilan razvoj djeteta važnu ulogu ima i adekvatan unos omega-3 masnih kiselina.

Budući da je prehranom vrlo teško osigurati dovoljno hranjivih tvari, prenatalni dodaci prehrani koji osiguravaju adekvatne količine vitamina i minerala česti su odabir trudnica. No, rijetki su pripravci koji ujedno osiguravaju za trudnoću izuzetno važne omega-3 masne kiseline.

Almagea® PRENATAL OMEGA3+ čini upravo to – pomaže zadovoljiti povećane potrebe  trudnica i dojilja na određenim kritičnim nutrijentima osiguravajući istovremeno prijeko potrebne omega-3 masne kiseline.

Zašto su nam omege važne u trudnoći?

Omega-3 masne kiseline su (poli)nezasićene masne kiseline koje su neophodne za razvoj i zdravlje, a ljudski ih organizam ne može sam sintetizirati, već ih mora unositi hranom ili dodacima prehrani. Najznačajnije omega-3 masne kiseline su EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina). Obje se masne kiseline u hrani nalaze zajedno i dok je EPA bitna za zdravlje srca i protuupalni odgovor, DHA je izuzetno bitna za razvoj i zdravlje mozga, vida i središnjeg živčanog sustava zbog čega je neophodna za zdravi ishod trudnoće.

Budući da se u trudnoći i tijekom dojenja često prehranom ne unosi  dovoljno  omega-3 masnih kiselina iz njihovog najboljeg izvora – plave ribe, najčešće zbog straha od potencijalnog unosa toksične žive, dodaci prehrani postaju praktičan i koncentrirani izvor ovih važnih masnoća.

Hranjive tvari za zdravu trudnoću

Almagea® PRENATAL OMEGA3+ – vitamini, minerali + omega-3 masne kiseline

Neosporna je važnost dovoljnog unosa kritičnih vitamina i minerala tijekom trudnoće i dojenja, no za razvoj djeteta, podjednako je važno unositi i dovoljno omega-3 masnih kiselina. Kao odgovor na potrebe trudnica kreiran je Almagea® PRENATAL OMEGA3+: pripravak koji sadrži kritične nutrijente za zdravu trudnoću i dojenje u kombinaciji s omega-3 masnim kiselinama. Almagea® PRENATAL OMEGA3+ osigurava DHA – za razvoj djeteta važnu omega-3 masnu kiselinu, zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom, bogat je željezom te pomaže zadovoljiti i potrebe trudnica i dojilja na vitaminu B6, B12, magneziju i jodu. Aktivni sastojci  nalaze se u  Licaps® DuoCap™ kapsulama koje  dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari te su blage za želudac.

Almagea® PRENATAL OMEGA3+ je mudri odabir za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje.

Proizvod ne sadrži otapala, konzervanse, gluten, laktozu, škrob, plastifikatore, alergene ni GMO sastojke.

Način primjene: 2 puta dnevno po jedna kapsula, uz obrok i dosta tekućine.

Upozorenje: Ne preporuča se osobama alergičnima na ribu i morske plodove.