Na Velesajmu nezaboravan provod za djecu i roditelje

Na Velesajmu nezaboravan provod za djecu i roditelje

Početak školske godine Zagrebački velesajam obilježava sajmom radosti bez granica za djecu i roditelje – GROWING UP od 14. do 16. rujna.

Više od stotinu sudionika uključeno je u različite edukativne, kreativne i sportske aktivnosti.

Za male radoznalce organizirane su brojne radionice: robotičko-informatička, vrtlarska, likovna, sportska, radionica učenja stranog jezika, škola lijepo čitanja, Jumping Clay-3D modeliranje.

Četvrtu godinu zaredom, na radost brojnih zagrebačkih školaraca u subotu, 15. rujna, organizira se najveća proslava početka školske godine s cjelodnevnim besplatnim zabavnim i edukativnim sadržajima – Piknik za školarce u organizaciji 24 sata. Ovaj jedinstveni događaj prilika je svim školarcima, ali i njihovim roditeljima i učiteljima da zajedno obilježe i proslave početak nove školske godine. Posjetitelje očekuje više od deset sati programa i više od stotinu izvođača – od robotike do zdrave prehrane, od Joomboos meetupa do izviđača.

Zoološki vrt grada Zagreba organizirat će izložbu malih životinja i CSI ZOO laboratorij gdje vaši najmlađi mogu naučiti može li se proizvesti struja iz krumpira, kako škorpion izgleda pod UV svjetlom te druge zadivljujuće činjenice iz prirode. Maksimirska coprnica hrabru će djecu upoznavati s uzbudljivom jesenskom avanturom u društvu životinja, a Zooolimpijada će ih potaknuti da se uključe u edukativna natjecanja.

Zaljubljenici u vlakiće provozat će putem tableta vlakove koji su dio jedne od najvećih maketa željeznice u jugoistočnoj Europi – Backo mini express.

Uz mogućnost osvajanja super poklona na nagradnim igrama, djeca će imati mogućnost učenja prvih plesnih koraka, preskakanja užeta i prepreka, kako urediti djevojčice za princess party ili sudjelovanja u gastro showu sa Zdravoljupcima u kojem će pokazati svoje kulinarske vještine.

Sudionici će moći zaplesati uz plesne skupine Atomic Dance Factory, Step by Step i Megablast, zapjevati s Zsa Zsom i Stelom Paradžik, uživati u modnim revijama dizajnera za djecu, razgledati KIDS DESIGNER ZONE te izabrati namještaj za dječje sobe poznatih distributera namještaja.
Poznati hrvatski mađioničar Luka Vidović izvodit će mađioničarske trikove, a popularni plesni par Nicolas i Ksenija iz Plesnog centra Zagreb uvest će vas plesnim korakom u neka nova druženja.

Uz bogati nagradni kviz u subotu u 18.00 sati očekuje vas facepainting by Sanja Marđetko, a u nedjelju u 14.00 sati dječji frizerski salon Tonček i Točkica organizira Girls Hair Show.

Svoju prvu knjigu „Planet Nika“ predstavit će najpoznatija hrvatska teen youtuberica NIKA ILČIĆ. Nika ima 17 godina i nosi titulu Youtuberice sa najviše pratitelja u Hrvatskoj.

Na sajmu Growing Up sudjeluje i PRIMA namještaj, vodeći hrvatski proizvođač namještaja sa dugogodišnjom tradicijom, a izložit će suvremenu i funkcionalnu dječju sobu.

Radno vrijeme sajma je od 14.00 do 19.00 u petak te od 10.00 do 19.00 u subotu i nedjelju.

Ulaz na sajam je besplatan.

GROWING UP održat će se pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske. Pokrovitelj sajma također je i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Za više informacija posjetite stranicu sajma https://bit.ly/2L04Z3r