Nestlé žitne pahuljice za bezbrižan početak dohrane

Nestlé žitne pahuljice za bezbrižan početak dohrane

početak dohrane

Nestlé žitne pahuljice za bezbrižan početak dohrane

Ništa ne može nadmašiti osjećaj kada vidite kako Vaša beba naočigled raste i napreduje. No, usporedno s time dolaze mnoge odgovornosti i brige, pogotovo kada je u pitanju prehrana.

Prehrana djeteta u prvim godinama života od iznimnog je značaja za njegov daljnji razvoj, pa osim na zdravlje, neposredno utječe i na njegovu sposobnost komuniciranja, razmišljanja, učenja novih stvari i svijeta koji ga okružuje.

Mali trbuščić bebe ima čak 5 puta veće potrebe za hranjivim tvarima od odrasle osobe, a u periodu između 4. i 6.mjeseca majčino mlijeko postaje nedostatno za pokrivanje rastućih prehrambenih potreba.

 

Žitarice su idealna namirnica za siguran početak dohrane zbog velike nutritivne gustoće i niskog alergenog potencijala. Brza i laka priprema čini ih popularnim proizvodom, kako kod prehrane djece, tako i odraslih.

Žitne pahuljice dobar su izbor jer bebi osiguravaju glavne nutrijente u obliku pogodnom za njihovu dob i na taj način omogućavaju siguran prelazak bebe kvalitetnoj svakodnevnoj prehrani.

Zbog važnosti žitarica, kao namirnice, u prehrani dojenčadi i male djece, bitno je odabrati što kvalitetniji proizvod te pri tome obratiti pažnju na dob djeteta.

U dobi od oko 4 mjeseca, kada je probavni sustav bebe još osjetljiv, preporuča se uvoditi žitarice koje ne sadrže gluten, primjerice kukuruz, riža i heljda.

Nestlé žitne pahuljice predstavljaju hranjiv i ukusan obrok za svaku dob i potrebu vaše bebe.  Za početak dohrane odaberite žitarice bez glutena prilagođene dobi od 4 mjeseca nadalje:

NESTLÉ SINLAC

jedine žitne pahuljice na tržištu koje ne sadrže mlijeko, a pripremaju se s vodom. Idealne su za početak dohrane, a preporučaju se kod djece sklone alergijama jer, osim što ne sadrže gluten, ne sadrže ni mlijeko, laktozu i soju. Idealna su kombinacija riže i sjemenki rogača.

NESTLÉ KUKURUZ

žitne pahuljice neutralnog okusa, prirodno su bez glutena i dodanog šećera, idealne za pripremu samostalnog obroka ili kao dodatak u voćnom ili slanom kašastom obroku.

NESTLÉ RIŽA, ŠLJIVA, MARELICA

žitne pahuljice su blagog voćnog okusa, bez glutena i dodanog šećera, a pripremaju se brzo i jednostavno s vodom.

Nestlé žitne pahuljice doprinose pravilnom razvoju vaše bebe, kognitivnom razvoju te osiguravaju idealnu ravnotežu nutrijenata i energije u svakom obroku jer su:

  • izvor vitamina i minerala u omjerima prilagođenim bebama i maloj djeci
  • bogate vlaknima
  • sadrže probiotisku kulturu Bifidobacterium lactis
  • ne sadrže dodani šećer.

 

Probajte ih sve, Nestlé sočne, voćne, moćne i lakunoćne žitne pahuljice!

Za male trbuščiće i velike potrebe