Osobitosti dječje kože

osobitosti dječje kože

Koža male djece znatno se razlikuje od kože odraslih u nekoliko važnih anatomskih i fizioloških osobina: tanja je, ima nedovoljno razvijenu zaštitnu funkciju i veću sposob­nost upijanja štetnih tvari što je čini izrazito osjetljivom, pa stoga zahtijeva posebnu brigu i pažnju. Uslijed smanjenog lučenja loja, bebinu kožu prekriva tek veoma tanak film masnoća zbog čega je osobito podložna isušivanju te posljedično iritacijama i ošteće­ njima. Zato ju je potrebno adekvatno zaštititi od štetnih vanjskih utjecaja odabirom proizvoda za njegu koji uzimaju u obzir posebne potrebe osjetljive dječje kože.

Dječja koža sklona je isušivanju zbog čega joj je svakodnevno potrebno pružiti hi­ drataciju i hranjive tvari koje će ojačati njezine obrambene sposobnosti. Uslijed stalne izloženosti utjecaju urina, stolice, trenja i uvjeta u kojima koža ne diše, posebnu pažnju potrebno je posvetiti pelenskoj regiji pružajući joj adekvatnu zaštitu koja će spriječiti pojavu iritacije i pelenskog osipa.

www.trudi.hr/

U najsunčanijem dijelu livade gdje se pokrivač šarenog i slatko mirisnog cvijeća prostire u nedogled, roj vrijednih pčelica pretvara energiju prirode u dragocjeno zlato.
Nježne i ugodne, brojne hranjive tvari i prirodni sastojci dobiveni iz pčelinje košnice (med, pelud, nektar, vosak i propolis) te prirodni destilati, nadahnuli su liniju dječje kozmetike Trudi.

Proučen je svaki dar iz pčelinje košnice kako bi se stvorio proizvod sa što više prirodnih svojstava, pružajući osjetljivoj dječjoj koži potrebnu zaštitu i nadasve blagu njegu.
Zahvaljujući blagim i umirujućim prirodnim sastojcima ovi proizvodi su osobito prikladni za sva­ kodnevnu higijenu i njegu najnježnije dječje kože.

Trudi dječja kozmetika rezultat je pažljivog istraživanja i pomnog odabira kvalitetnih sirovina iz ljubavi i brige za naše najmlađe…