Palčići opet kreću u akciju!

Palčići opet kreću u akciju!

 

Svi se sjećamo priče o Palčiću. Malenom, veselom i snalažljivom dječaku kojeg su roditelji dobili kao odgovor na vlastite molitve, nakon što dugo vremena nisu mogli imati djece. Fantastična pripovijetka iz pera braće Grimm poslužila je kao inspiracija jednoj grupi roditelja čija su se djeca rodila ne puno veća od malenoga Palčića…

Pa su tako osnovali udrugu, nose ime maloga Palčića i danas pokušavaju pomoći drugim roditeljima čija se djeca, nažalost, rode prerano i sa jako malom težinom.

Udruga nema zaposlenih, nema plaća, nagrada i naknada, ne dobiva sredstva od države. Sav njihov rad bazira se na dobroj volji i entuzijazmu pojedinaca, te pomoći i podršci sponzora i donatora koji su prepoznali trud i rad ovih roditelja i odlučili pomoći im u ostvarenju ciljeva za bolje sutra naših najmanjih heroja -palčića.

U najvećem projektu do sada započetom 2012. godine su opremili 30 bolnica diljem

zemlje opremom potrebnom za liječenje i skrb prijevremeno rođene djece u vrijednosti preko 5,5 milijuna kuna.

Palčići opet kreću u akciju!

Još veću i odvažniju, a sve za dobrobit onih najsitnijih, kojih je sve više. Rade to kako bi pomogli palčićima da se, kad odrastu, ni po čemu ne razlikuju od svojih vršnjaka. Tim intenzivne za novorođenčad u Petrovoj 13, našem najstarijem i najvećem rodilištu, danonoćno bdije nad njima. Malo nas zna kako ta bitka izgleda – to znaju oni i roditelji palčića. Centralna su ustanova ovog tipa u Hrvatskoj i skrbe za najveći broj palčića ispod 1500 grama rodne mase. Treba im najsuvremenija oprema jer je ulaganje u početak života puno jeftinije od troškova doživotne habilitacije nekih od palčića koji neće biti sposobni za samostalan život…aspolutna podrška!

Kako im možete pomoći? U suradnji s Klubom, tvrtka Relago (http://www.relago.hr/) umješnošću je kreirala 2D barkod – taj barkod možete brzo i jednostavno skenirati svojim mobitelom na kojem imate Internet bankarstvo. Kada ga skenirate, pripremiti će Vam se nalog za uplatu od 20 kn na račun udruge kao donacija udruzi.

Zaista nemate opravdanje da to ne napravite odmah sada. Izvadite mobitel i napravite malo dobro djelo danas. 20 kn je tek preporučeni iznos, možete ga promijeniti prije no što izvršite nalog (na manji ili na veći iznos, koliko si možete priuštiti).

Za one koji nemaju mobilno internet bankarstvo, nema problema, ovdje su podaci koje možete prepisati na opću uplatnicu ili prekopirati u novi nalog u Internet bankarstvu IBAN:HR5123300031100439632 kod Splitske banke, s naznakom „donacija Udruzi“

Od srca zahvaljujemo

U ime „Palčića“: Željka Vučko (zeljka.vucko71@gmail.com)

U ime tima Jedinice za intenzivno liječenje novorođenčadi: Damir Lončarević (loncarevic.dr@gmail.com)