Pelenski osip

pelenski osip

PELENSKI OSIP

Dječja je koža vrlo osjetljiva i sklona nadraženosti zbog njene povišene pH vrijednosti i činjenice da je 20 do 30 posto tanja od kože odrasle osobe. Znamo da osim redovite i temeljite higijene, a to podrazumijeva da u najranijoj dobi pelena se mora mijenjati i do 12 puta. Međutim i pored redovnog mijenjanja pelena može se javiti osip na bebinoj koži, zato je važno svakodnevno koristiti hipoalergensku kremu koja ne iritira kožu i sadrži sastojke koji pomažu regeneraciji prirodnog hidrolipidnog sloja.

SudocremR care & protect nudi zaštitu trostrukog djelovanja na nježnu dječju kožu, pri svakoj promjeni pelene. Ovaj proizvod zadovoljava potrebe bebine kože koja je osjetljiva, nježna i sklona iritaciji. Ekstrakt sjemenki grožđa u kremi štiti kožu od bakterijskih upala i zatvara krvne žile. Formula obogaćena vitaminom E i provitaminom B5 pomažu u zaštiti kože i održavaju je u dobrom stanju. Otporan zaštitni sloj zadržava prirodnu vlažnost kože i održava je mekom, glatkom i podatnom. Mast čak i najnježniju kožu štiti od iritacije i nadraženosti. Proizvod ne sadrži cink i nema efekt isušivanja.

 pelenski osip

OSIP KOD BEBA U LJETNJEM PERIODU

Tielo bebe se kao i kod odraslih ljudi znoji da bi se rashladilo. Ukoliko smo bebu previše obukli u ljetnjim danima, pore se zatvaraju i ostatak znoja ne može  izbiti na površinu i zato nastaje osip koji je kod beba češći obzirom da su njihove pore manje nego kod odraslih. Najčešći dijelovi tela gde se ova vrsta osipa javlja su kolena, laktovi, prepone, vrat, grudi, trbuh, guza.
Zato, ukoliko primjetite crvenilo ili ekcem, nanesite SudocremR zaštitnu kremu koja dokazano umiruje iritaciju i smiruje kožu u samo 2 dana. Koristite i proizvod koji sprječava iritaciju, npr. SudocremR care & protect, na dnevnoj bazi. Oba proizvoda pružaju kompleksnu njegu vaše bebe u ljetnjem periodu. Otporan zaštitni sloj zadržava prirodnu vlažnost kože i održava je mekom, glatkom i podatnom. Mast čak i najnježniju kožu štiti od iritacije i nadraženosti.

 

DOBRE RUTINE, ZAJEDNIČKI RITUALI

Jeste li stručnjak u pokazivanju ljubavi i igranju sa svojim malenim? Isto tako možete biti stručnjak u pružanju brige za područje dječje kože ispod pelene. Mijenjanje pelena jedna je od najčešćih aktivnosti roditelja, uz hranjenje i uspavljivanje bebe. Redovno  provjeravajte pelenu, na primjer odmah nakon hranjenja, kada vam dijete signalizira da je potrebno promijeniti pelenu, no i onda kada nema takvih signala. Zaštitite svoje maleno od neugodnih osjećaja kao što su pečenje, svrbež ili bol povezani s pelenskim osipom. očistite bebinu kožu prilikom svake promjene pelene. Nemojte dozvoliti da bakterije tijekom dužeg vremena ostanu u vlažnom i toplom okruženju jer to potiče razvoj upale. Omogućite svom djetetu tu i tamo da provede neko vrijeme bez pelene. Možete staviti svoju bebu na prostirku da zaštitite krevet ili tepih od neočekivanog mokrenja. S vremena na vrijeme perite područje kože vaše bebe, koje je prekriveno pelenom, npr. nakon svake 2 do 3 promjene pelena. Čak niti najvlažnije maramice za bebe ne mogu osigurati čišćenje kao što to može topla voda. Zaštitite kožu svoje bebe nanoseći hipoalergenske, dermatološki testirane proizvode bez umjetnih boja ili konzervansa.

Možete koristiti novi proizvod Sudocrema, branda koji uživa veliko povjerenje roditelja: SudocremR care & protect, zaštitnu mast za svakodnevnu njegu. Proizvod zadovoljava potrebe bebine kože koja je osjetljiva, nježna i sklona iritaciji. Ekstrakt sjemenki grožđa u kremi štiti kožu od bakterijskih upala. Formula obogaćena vitaminom E i provitaminom B5 pomažu u zaštiti kože i održavaju je u dobrom stanju. Otporan zaštitni sloj zadržava prirodnu vlažnost kože i održava je mekom, glatkom i podatnom. Mast čak i najnježniju kožu štiti od iritacije i nadraženosti. Proizvod ne sadrži cink i nema efekt isušivanja.