Postoji li život bez šećera? Šećer – tako ukusno, a tako opasno!

šećerPostoji li život bez šećera? Šećer – tako ukusno, a tako opasno!

Kada je nešto ukusno i fino, osim što smo skloni zanemariti sve negativne činjenice, nego ćemo pronaći sto i jedan razlog da se ne odreknemo užitka. Ali, pogledajmo istini u oči. Šećer je poguban za naše zdravlje. Provedene su mnoga istraživanja koja su potvrdila da je prehrana bogata šećerom pogubna za jetra i srce. To smo uglavnom svi znali jer je očita posljedica prekomjerni broj kilograma. Manje je pak poznato da šećer može uzrokovati demenciju, cirozu jetre, karies, ali vas može i postarati. Šećer u krvotoku napada proteinska vlakna u kolagenu i elastinu a rezultat je naborana i obješena koža.

Međutim, potreba za šećerom je urođena i smatra se da potječe od prehrane majčinim mlijekom koje je slatko. Šećer potiče oslobađanje hormona koji izazivaju zadovoljstvo pa smo u SPAR-u pronašli idealno rješenje za sve ljubitelje slatkog – SPAR Vital KRISTALNO STOLNO SLADILO.

Kristalno stolno sladilo je na bazi ksilitola, proizvedeno je iz kore drveta. Ima 40 % manje kalorija od običnog bijelog šećera. Pogodan je za očuvanje mineralizacije zuba, ne sadrži inzulin pa je pogodan i za dijaberičare. Samo za usporedbu, glikemijski indeks ksilitola je: 7, a uobičajenog šećera: 70.

Osim kao zaslađivač, pogodan je za pečenje i kuhanje te se može upotrebljavati kao uobičajeni šećer (osim kod kvasnog tijesta).

SPAR Vital KRISTALNO STOLNO SLADILO potražite u svim INTERSPAR hipermarketima.