Proljev u dječjoj dobi

proljev u dječjoj dobi

Proljev u dječjoj dobi (Diarino ORS – Saccharomyces boulardii i oralna rehidracijska sol)

Naši najmlađi često se susreću sa različitim virusima i bakterijama koje su potencijalni uzrok proljeva. Virusi i bakteriju vrlo se lako prenose u dječjim kolektivima (vrtići i škole) te nam u tom periodu djeca vrlo često podliježu infekcijama.

Pravilnom prehranom i higijenom pomažemo u prevenciji pojave proljeva, no što kada ga ne možemo izbjeći i proljev nastupi?

Za vrijeme trajanja proljeva, ljudsko tijelo gubi veliku količinu tekućine i raznih soli koje su potrebne za normalno funkcioniranje organizma. U tom periodu izuzetno je važna nadoknada tekućine i elektrolita kako ne bi došlo do dehidracije.

Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji sastojaka u jednoj vrećici, Diarino ORS omogućuje jednostavnije i brže otklanjanje problema proljeva te nadoknadu elektrolita.

Diarino ORS je hrana za posebne medicinske potrebe koja služi za dijetalnu prehranu bolesnika sa blagim do srednje jakim akutnim proljevom. Sadrži kulturu živih liofiliziranih kvasaca Saccharomyces boulardii i oralne rehidracijske soli koje nadoknađuju gubitak elektrolita i vode uzrokovanih proljevom. Preporuča se kod proljeva izazvanog antibioticima (AAD) u djece i odraslih, putničke diareje u djece i odraslih te kod akutnog infektivnog proljeva kod djece i odraslih.

Diarino ORS je proizvod koji odrasli i djeca mogu uzimati i uz istovremenu primjenu antibiotika. Za poboljšanje okusa, priređena otopina se može zasladiti s malom količinom voćnog soka, a druga mogućnost je prašak umiješati u jogurt ili kašicu (sobne temperature).

(http://www.diarino.hr/)