Dječji imunitet i kolektiv

dječji imunitet

Kod male djece, pogotovo one koja se uključuju u kolektiv odnosno jaslice i vrtić susret s velikim brojem patogena je neizbježan. Upravo tu dolazi do prvih susreta s nekim patogenima i stvaranja specifične imunosti. Nažalost, to ne prolazi tako jednostavno. Česte temperature, začepljen nos, kašalj i kihanje više su pravilo nego iznimka u prvim mjesecima boravka u jaslicama. Brzi rast i razvoj organizma i česte infekcije iz organizma brzo iscrpljuju zalihe vitamina i minerala nužnih za normalno funkcioniranje imunološkog sustava, odnosno za potrebne imunološke reakcije. Također, infekcije su često popraćene slabim apetitom djece koje dodatno pridonose problemu nedovoljnog unosa esencijalnih vitamina i minerala.

Uravnotežena i raznovrsna prehrana

Za normalan razvoj djetetu je potrebno osigurati raznovrsnu, zdravu prehranu i čest boravak na svježem zraku. Fizička aktivnost i druženje s drugom djecom djetetu donosi brojne koristi, pridonosi razvoju motorike te psihičkog i fizičkog zdravlja.  Uravnotežena i raznovrsna prehrana jedan je od najvažnijih preduvjeta za zdravlje djeteta. Esencijalni vitamini i minerali nužni su za razvoj, ali i za borbu protiv infekcija.

dječji imunitet

Najbolje za naše najmlađe

Vitosal Junior sirup za djecu novi je proizvod posebno prilagođen najmlađima, od navršenih godinu dana. Sadrži vitamin C, D i E, vitamina B skupine te minerale cink i željezo. Sirup ne sadrži konzervanse, ugodnog je okusa i izvrstan je izbor za najmlađe za razvoj imuniteta te kao dopuna esencijalnih vitamina i minerala za cijelu godinu. Proizvod se također preporučuje i malim sportašima te djeci sa nedovoljno raznolikom prehranom. Vitosal Junior sirup dio je Pharmoval linije dodataka prehrani, proizvodi se u Hrvatskoj i prodaje se u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, te na internet trgovinu drogerija.hr.

Više informacija o proizvodu pogledajte na službenim stranicama www.pharmoval.hr.