Imunitet i kako dijete zaštititi od bolesti?

imunosal

Jedan od najčešćih problema roditelja male djece su česte bolesti, čak i po 10 puta godišnje. Posebno su tome izložena mlađa djeca i djeca koja pohađaju kolektive. Imunitet djece je zasigurno drukčiji nego imunitet odrasle osobe. Osim same nezrelosti imunološkog sustava, malo dijete se još jednostavno nije susrelo sa toliko virusa i bakterije kao odrasle osobe koje su tijekom godina razvile imunitet. Upravo zbog toga prevencija, odnosno stanje organizma i imunološkog sustava od presudne je važnosti.  Za zdravlje malog djeteta najvažnije je osigurati mu dovoljno hranjivih sastojaka, svih esencijalnih vitamina i minerala, te dovoljno fizičke aktivnosti na svježem zraku za motorički i kognitivni razvoj. U slučaju čestih infekcija dijete pojačano troši zalihe vitamina i minerala, pa valja voditi računa i o tome.

Također korisno je posavjetovati se s pedijatrom ili farmaceutom i odabrati u ljekarni djetetu primjeren dodatak prehrani za imunitet. Beta-glukan, izoliran iz stanica kvasca istraživan je sastojak i često se koristi u proizvodima za decu. Vitamin C, cink, vitamini B skupine igraju značajnu ulogu u normalnom funkcioniranju imunološkog sustava te neizostavni sastojci u dodacima prehrani za djecu. Imunosal tekući dodatak prehrani proizvod je odličnog okusa, u svom sastavu sadrži beta-(1,3/1,6)-D-glukan izoliran iz kvasca, vitamine i cink, a pogodan je za predškolsku i školsku djecu, te je dio Pharmoval linije dodataka prehrani.

Svi Pharmoval proizvodi napravljeni su u skladu sa potrebama i dozama posebno prilagođeni najmlađima. Pharmoval proizvode provjerene kvalitete, osmišljene i proizvedene u Hrvatskoj možete potražiti u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama i na drogerija.hr.

imunoasl