Klubko, mjesto po mjeri roditelja

klubko

Kada prvi put postanu mama ili tata, novopečeni roditelji suočavaju se s jednom od najvažnijih životnih prekretnica. Beba potpuno zaokuplja svojim potrebama pa se život koji se odvija vani u prvom izlasku bez bebe može činiti poput paralelnog svemira, a život  prije dolaska bebe dalekim. Beba je u početku potpuno ovisna o odraslima i potpuno zaokuplja svojim potrebama. Ipak, sve što je roditelje ispunjavalo prije dolaska bebe ne nestaje. Koliko god uloga mame i tate bila zahtjevna, prekrasna i ispunjavajuća, roditelji i dalje imaju potrebu za vremenom za sebe, za zabavom, druženjem i rekreacijom.  

Centar za roditelje Klubko vjeruje da je moguće postepeno, s rastom bebe, posvetiti se sebi.

Klubkoteka, prva družiona u Hrvatskoj za roditelje s bebama i manjom djecom, omogućava roditeljima da izađu iz svoja četiri zida i po lošem vremenu, da nađu 5 minuta za sebe i da se podruže, bilo s drugima koji su navratili u družionu bilo sa svojim prijateljima.

klubko

Bilo da su željni vježbanja ili učenja, razgovora ili tihog opuštanja, u Klubku će roditelji to pronaći: Mogu se rekreirati uz program Habitus by Lana, te doći na kreativne radionice osmišljene i za roditelje i za djecu. Velik broj programa za odrasle uparen je s programima za djecu, tako da roditelji ne moraju razmišljati kamo s djecom ako žele koji sat vremena za sebe. Bebe su dobrodošle na svim programima, te nema potrebe za odvajanjem ako mame ili tate žele vježbati ili doći na jednu od Klubkovih radionica.

Klubko nudi i odgovor na specifične roditeljske potrebe koje se javljaju s dolaskom djeteta.

Povezivanje s drugima izrazito je važno upravo roditeljima beba. Njihova beba je njihov svemir, glavni izvor veselja, brige, razgovora, a najljepše je kada se to može podijeliti s drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji. Zato su u Klubku osmišljene brbljaonice za mame s bebama na kojima se uz opušten razgovor prolaze sve teme koje mogu zanimati i tištiti mlade mame.

Jedna od često zanemarenih potreba roditelja je prilagodba na novu ulogu. Nitko se ne rađa kao roditelj, a prilagodba je proces za kojeg je potrebno vremena, vjere u sebe i mnogo podrške. Klubko nudi edukativne radionice na razne teme i na gostujućim predavanjima okuplja stručnjake iz raznih područja: pedijatre, psihologe, logopede, doule, te razne kreativce koji nas mogu podsjetiti na važnost igre s djetetom. Na grupama podrške se u opuštenoj atmosferi mogu dijeliti iskustva te se roditelji osnažuju kroz razgovor i građenje roditeljskih kompetencija.

Škicnite u Klubkovu ponudu, nađite što Vas zanima i nađite malo vremena za sebe!

www.klubko.hr

klubko