Moji prvi vitamini

prvi vitamini

Za zdrav rast i razvoj od prvog dana života vrlo je važan vitamin D, vitamin topiv u mastima koji doprinosi normalnoj apsorpciji i iskorištenju kalcija i fosfora, te održavanju normalnih kostiju i zubi što je posebno važno u najranijoj dobi zbog intenzivnog rasta i razvoja. Također doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Salvit Omega-vit D kapi, osim vitamina D sadrže i jednu od omega-3 masnih kiselina, točnije dokosaheksaenoičnu kiselinu (DHA), koja pridonosi normalnom razvoju oka i mozga fetusa i dojenčadi*. Upravo iz tog razloga važno je suplementirati omege-3 masne kiseline kako u trudnoći tako i od prvog mjeseca života.

Prilikom suplementacije važno je voditi računa o kvaliteti proizvoda, odnosno o kvaliteti sirovine i načinu dobivanja omega masnih kiselina iz iste. U Salvitovim Omega-vit D kapima DHA je izolirana iz ulja mikroalge Ulkenia sp. i dobivena postupkom koji jamči visoke standarde kvalitete i čistoće.

Salvit Omega-vit D kapi vrlo su ugodnog, mliječnog okusa i djeca ga prihvaćaju s oduševljenjem!

*Povoljan učinak postiže se unosom 200 mg DHA na dan uz preporučeni dnevni unos omega-3 masnih kiselina za odrasle, npr. 250 mg DHA i eikosapentaenske kiseline (EPA).

prvi vitamini