Rotbäckchen za trudnice i dojilje

Rotbäckchen

Rotbäckchen željezo za trudnice i dojilje +

Dodatak prehrani sa željezom i vitaminom C za trudnice i dojilje

Rotbäckchen Mama Eisen + je dodatak prehrani od prirodnih sastojaka. Preporučeni dnevni unos temeljen na povećanim potrebama za željezom u trudnoći (15 mg) i tijekom dojenja (5 mg). Ukusni, voćni sokovi i kaša od jagode tvore ugodan i prirodan  okus.

Koja je uloga željeza?

Željezo je od ključne važnosti za tijelo jer održava normalno stvaranje crvenih krvnih stanica i hemoglobina, transporta kisika u tijelu, održava imunološki sustav i doprinosi normalnom energetskom metabolizmu.

Može li tijelo samo nadoknaditi povećanu potražnju za željezom?

Željezo se ne može formirati samo od sebe i stoga mora biti uneseno prehranom. Dnevni unos željeza putem raznovrsne i uravnotežene prehrane rijetko je kad više od 15 mg. U trudnoći, dnevna je potreba udvostručena do 30 mg.
Za vrijeme dojena ova je potreba veća za trećinu (20 mg). Spomenuto povećanje tijekom trudnoće i dojenja može biti pokriveno samo u ograničenoj mjeri daljnjim optimiziranjem prehrane.

Zašto se povećava potreba za željezom tijekom trudnoće?

Tijekom trudnoće potreba za željezom je povećana zato što organizam stvara 30-40% više krvi, ne bi li njome opskrbio rastuću maternicu, te time osigurao normalan razvoj djeteta. Čak i za vrijeme dojena unos željeza treba biti povećan.

Rotbäckchen Mama sok za dojilje  

Opskrbljuje majku i dijete s važnim hranjivim tvarima.

Sok od voća s čajem od anisa, komorača, kima i dodatkom vitamina i minerala Rotbäckchen MAMA sok za dojilje izravno pomaže pri zadovoljavanju povećanih  potreba za:

  • Važnim vitaminima i mineralima tijekom dojenja.
  • Željezo pridonosi normalnom  stvaranju krvnih stanica
  • Vitamin C poboljšava apsorpciju željeza
  • Vitamin B12  pridonosi smanjenu umora i iscrpljenosti
  • Jod podržava normalan rad štitnjače
  • Cink pridonosi održavanju normalnog stanja kože, kose i noktiju

Rotbäckchen Mama Eisen + potražite u Vama najbližoj ljekarni!

Zašto su vitamini i minerali tako važni za vrijeme dojenja?

Dojenje je najbolja prehrana za dojenčad. No, ukoliko je beba isključivo dojena, majčino mlijeko joj je jedini izvor hrane. Stoga je vrlo važno da majčino mlijeko sadržava sve važne hranjive tvari u dovoljnoj količini.

Koje su hranjive tvari osobito važne tijekom dojenja?

Kod dojenja posebno su važni oni vitamini i minerali koji izravno doprinose razvoju djeteta. Uz prednosti koje nosi za majku, željezo je od velike važnost jer pridonosi mentalnom razvoju djeteta. Potreba za vitaminom B12, cinkom i jodom je prema NJEMAČKOM DRUŠTVU ZA PREHRANU (DGE) tijekom dojenja čak i veća nego tijekom trudnoće.

Osim željeza, jod je također bitan za razvoj, jer pridonosi normalnom rastu bebe.

Dnevni unos od 200 ml pokriva preporučenu dnevnu potrebu vitamina i minerala dojilja prema Njemačkim, Austrijskim i Švicarskim društvima za prehranu. (referentna vrijednost D-A-CH) do 50%.

Rotbäckchen Mama sok za dojilje potražite u Vama najbližoj ljekarni!