Važnost imuniteta kod naših najmlađih

važnost imuniteta

Najranije djetinjstvo karakterizira ubrzan rast i razvoj djeteta. I fizički se vidi kako se dijete mijenja iz dana u dan, pa tako primjerice već sa par mjeseci udvostruči porođajnu težinu.  Jednako tako, razvijaju se i svi sustavi u tijelu. Imunološki sustav se razvija i nikako se ne može uspoređivati s imunološkim sustavom odrasle osobe. Od rođenja, kroz predškolsku i školsku dob imunološki sustav djeteta razvija se, nadograđuje i raste skupa sa djetetom. S prestankom dojenja dijete prestaje i dobivati protutijela od majke i sve do školske dobi je jednostavno nema dovoljno zapamćenih patogena te je podložan čestim infekcija, posebno respiratornog sustava. To je posebno izraženo u periodu kada dijete krene pohađati kolektiv.

Uravnotežena i raznovrsna prehrana

Za normalan razvoj djetetu je potrebno osigurati raznovrsnu, zdravu prehranu, čest boravak na svježem zraku – pogotovo kada je lijepo vrijeme. Fizička aktivnost i druženje s drugom djecom djetetu donosi brojne koristi, pridonosi razvoju motorike te psihičkog i fizičkog zdravlja.  Uravnotežena i raznovrsna prehrana jedan je od najvažnijih preduvjeta za zdravlje djeteta. Esencijalni vitamini i minerali nužni su za razvoj, ali i za borbu protiv infekcija. Dodatno, treba voditi računa da organizam u infektu više crpi željezo, ali i druge nutrijente te treba pripaziti na unos.

Najbolje za naše najmlađe

Vitosal Junior sirup za djecu novi je proizvod posebno prilagođen najmlađima, od navršenih godinu dana. Sadrži vitamin C, D i E, vitamina B skupine te minerale cink i željezo. Sirup ne sadrži konzervanse, ugodnog je okusa i izvrstan je izbor za najmlađe za razvoj imuniteta te kao dopuna esencijalnih vitamina i minerala za cijelu godinu. Proizvod se također preporučuje i malim sportašima te djeci sa nedovoljno raznolikom prehranom. Vitosal Junior sirup dio je Pharmoval linije dodataka prehrani, proizvodi se u Hrvatskoj i prodaje se u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama, te na internet trgovinu drogerija.hr.

Više informacija o proizvodu pogledajte na službenim stranicama www.pharmoval.hr.