ZAGREBAČKI ADVENT – bajka za cijelu obitelj

zagrebački advent

U subotu, 1. prosinca 2018. svečano je otvoren Advent u Zagrebu – blagdanska bajka koja je Zagrebu već tri godine zaredom donijela titulu najbolje adventske destinacije u Europi

Paljenjem lampica na Zrinjevcu otvoren je Ledeni park, najveće klizališta na otvorenom u ovom dijelu Europe!

Ove godine Ledeni park bit će inspiriran Ivanom Brlić Mažuranić, a posebno će zanimljive biti ograde ilustrirane radovima dizajnerice Jasmine Dupalo i tima Bee buro-a. Šuma Striborova nit je vodilja našeg uređenja, pa će tako ipozornica biti uređena u toj temi, ističu organizatori, te dodaju: Ove godine imamo 21 ugostitelja s fantastičnom gastronomskom ponudom. Posebnos tponude na Ledenom parku su delicije izrazličitih krajeva, kako Hrvatske, tako i drugih zemalja! Ledeni park poznat je po svojoj ponudi je street sarme, švicarskog raclette sira,palačinki, fritule, vučena svinjetina, belgijskih palačinki, gulaša u kruhu, germknedli, fritula sa čvarcima i prženim lukom, burgera, Chuck Norris i Bruce Lee hot dogova. Neki od noviteta gastro ponude su jabuke u šlafroku, riblji burger, viška pogača,sendvič od vučene janjetine, pita od jabuke s cimetom, gulaš od veprovine ili janjetine, olito, grašnjaci i brojna druga iznenađenja!

Ledeni park nastavlja suradnju s Hrvatskim željeznicama – Putničkim prijevozom. Svi putnici ostvaruju popust na klizanje u jutarnjim terminima, a HŽPP daje popust od 50% na povratne željezničke karte iz svih hrvatskih gradova. Ulaznice za klizanje mogu se kupiti na www.ledenipark.hr.

zagrebački advent

Ove godine zrinjevački Glazbeni paviljon bit će u središnju brojnih događanja, prvenstveno koncerata,koji su od njegovog postavljanja bili sastavni dio gradskog života Zrinjevca. Organizatori ističu novosti u glazbenom programu: Subotom i nedjeljom ujutro na Zrinjevcu ove godine želimo oduševiti sve ljubitelje klasične glazbe i blagdanske atmosfere, stoga ćemo organizirati koncerte klasične glazbeSvakodnevno, na Zrinjevcu imamo dva koncerta u Glazbenom paviljonu, koji započinju u 18, odnosno 20 sati. Adventna Zrinjevcu nudi i zanimljiv dječji program, također u znaku Ivane Brlić Mažuranić. Petkom i subotom od 17 do 18:30 sati, pas Bundaš čitat će Priče iz davnina, a nedjeljom organiziramo adventska druženja za djecu uz priče i glazbu.

Ove godine Zrinjevac će biti središtem 19 ugostiteljskih kućica s biranom ponudom, a od kojih su 2 humanitarne te prikupljaju sredstva zapučke kuhinje u Vukovaru i Zagrebu. Uz to, značajan fokus Adventa na Zrinjevcu su i vrijedni obrtnici,poglavito čuvari tradicije, koji ove godine nude svoje prigodne rukotvorine u 25 suvenirskih adventskih kućica. O gastronomskoj ponudi na Zrinjevcu govore delicije koje će ugostitelji iz svih dijelova Hrvatske spremati: germknedle, sarme, domaće kobasice, pohani picek, mlinci, buncek u kiselom zelju, morski specijaliteti, raclette sir, domaće štrudle i pite,fritule i palačinke, samo su neki detalji bogate lepeze mirisa i okusa.

zagrebački advent

Advent na Zrinjevcu i Ledeni park ostaju otvoreni do 6.siječnja, a već je sada u najavi poseban doček nove godine, na obje lokacije
Više informacija na Facebook i Instagram kanalima događanja (@AdventNaZrinjevcu i @LedeniPark)

http://www.adventzagreb.hr/

zagrebački advent

Nova adventska destinacija u Zagrebu za sve generacije: Advent u Maksimiru

zagrebački advent

U nedjelju, 2. prosinca 2018. u 16:30 sati svečano je otvoren Advent u Maksimiru, novi epicentar blagdanske atmosfere na istoku Zagreba, koji će do 6. siječnja 2019. svakoga dana zračiti jednako zabavnom i ugodnom atmosferu za sve generacije.

Šarena adventska bajka, kako najavljuju organizatori, donosi u zagrebačku adventsku ponudu brojne zanimljivosti, a jedna od njih je i večernji program koji se organizira u suradnji s R’nB Confusion-om!

zagrebački advent

Na samom ulazu u park Maksimir smješten je niz noviteta! Uz osam adventskih kućica s raznolikom ponudom hrane i pića, Advent u Maksimiru po prvi puta predstavlja grijane paviljone za djecu, prilagođene različitim uzrastima (za bebe i djecu do 5 godina, za djecu do 10 godina te paviljon za mlade do 15 godina), kao i gastro-ponuda za djecu!
Edukativno – zabavni programi rađeni su u suradnji sa Soniom Zivkovic, poznatom stručnjakinjom za kreativni razvoj djece, a u programima će sudjelovati i Prirodoslovni muzej u Zagrebu, Centar za posjetitelje „Ivanina kuća bajke“ iz Ogulina te brojni drugi. Posebnu instalaciju osmišljenu samo za Advent u Maksimiru osmislio je tim Muzeja Iluzija, i biti će besplatna za sve posjetitelje.

Programski, Advent u Maksimiru nudi različite sadržaje prilagođene svim generacijama. I kada kažemo svim generacijama – to zaista i mislimo – od ponude za djecu i mlade do večernjeg glazbenog programa koji će Maksimir pretvoriti u mjesto za prijateljska i romantična druženja te odličnu zabavu u večernjim satima uz koncerte uživo te live nastupe DJ-a i R’n’B programe, najavljuju organizatori i dodaju: Naravno, tu je i nezaobilazni Zoološki vrt, koji će tijekom adventa biti posebno uređen, a najavljene su i posebno osmišljene večernje ture.

Radno vrijeme Adventa u Maksimiru je:
od ponedjeljka do četvrtka od 16:00 do 23:00 sati,
petkom od 16:00 do 01:00 sat,
subotom od 10:00 do 01:00 sat,
a nedjeljom od 10:00 do 23 sata.
Glazbeni program bit će organiziran svakodnevno
od 16:00 do 23:00 sata.
Dječje igraonice rade od tijekom tjedna od 16:00 do 21:00 sat, a subotom i nedjeljom od 11:00 do 21:00 sat.

Sve informacije na facebook.com/AdventMaksimir i Instagram.com/AdventMaksimir.